Jaaroverzicht 2020

Juiste zorg op de juiste plek nam in 2020 door Corona een enorme vlucht. Met digitale zorg, zorg dichtbij en samenwerking tussen verschillende zorginstellingen. Vanuit JuMP hebben we bijgedragen met verschillende tools en bijeenkomsten. Nieuwsgierig wat JuMP in 2020 heeft bereikt? Bekijk het jaaroverzicht.

JuMP-netwerk groeit

Juiste zorg op de juiste plek doen we samen. We zijn daarom blij dat ons netwerk alleen maar groeit! Zo zijn er inmiddels 327 deelnemers lid van de groep JuMP op NVZ Kennisnet, hebben we 135 contactpersonen bij de NVZ-lidinstellingen, een actieve klankbordgroep, 226 abonnees op de wekelijkse JuMP nieuwsbrief en is onze website meer dan 10.000 keer bezocht.

Some alt text goes here

Van regiobijeenkomsten naar webinars

We gingen 2020 van start met een drietal bijeenkomsten in de regio over transmurale samenwerking, bijvoorbeeld in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Na de lockdown zijn we overgegaan op digitale bijeenkomsten. Voordeel: meer deelnemers, geen reistijd, en je kunt de webinars nog een keer terugkijken! Bijvoorbeeld de webinar Springplank JuMP of Meer doen met digitale zorg. Ook in 2021 staan er weer nieuwe webinars op het programma.

Some alt text goes here

Samenwerken aan nieuwe tools

In 2020 hebben we een aantal nieuwe praktische tools gemaakt. Dit jaar vooral in samenwerking met andere partijen. Zo ontwikkelden we met de Federatie Medisch Specialisten implementatiekaarten, waarmee je bewezen effectieve digitale oplossingen gemakkelijk kunt invoeren. Met het NVZ-programma Zorgprofessionals maken de toekomst! maakten we stroomversnellers over transmurale samenwerking en strategisch HR-beleid bij JZOJP. Ook nieuw is de stroomversneller over gelijkgerichte samenwerking.

Some alt text goes here

80% respons op JuMP-scan

Begin 2020 is de JuMP-scan aangeboden aan alle leden van de NVZ voor een tweede meting. Maar liefst 80% van de leden vulde de scan in, en ontving een persoonlijk rapport over waar zij staan. De uitkomst van de JuMP-scan wordt gebruikt om binnen de organisatie het juiste gesprek te voeren over de ambities voor Juiste zorg op de juiste plek. JuMP gebruikt de landelijke resultaten om te bepalen waar leden behoefte aan hebben. Zo blijkt dat netwerkzorg en e-health speerpunten zijn voor de ziekenhuizen om juiste zorg op de juiste plek te realiseren.

Some alt text goes here

Sparren met je collega

Wil je graag weten hoe andere regio's hun samenwerking vormgeven, of hoe professionals in andere ziekenhuizen een leidende rol hebben gepakt? Met JuMP gaan we op zoek naar goede voorbeelden van NVZ-instellingen op de acht bouwstenen van JuMP. De eerste instellingen staan inmiddels online op onze JuMP landkaart! Per voorbeeld hebben we de contactgegevens toegevoegd, zodat je eenvoudig de juiste persoon op de juiste plek vindt. Heb jij ook een goed voorbeeld? Neem contact met ons op, dan voegen we je toe!

Some alt text goes here

Leergang JuMP Ahead

In november 2020 is de eerste groep programmamanagers en projectleiders gestart met de leergang JuMP Ahead. De leergang geeft je inzicht in praktische zorg- en netwerkconcepten, waarbij continu de vertaalslag wordt gemaakt naar hoe je deze concepten kunt toepassen binnen de dagelijkse praktijk. Door de vele aanmeldingen, starten we in 2021 met de tweede editie van de leergang! Je kunt je nu vast je interesse doorgeven.

Some alt text goes here

JuMP in 2021: Jaar van de regio

2021 wordt voor JuMP het jaar van de regio. De samenwerking die we tijdens de coronapandemie zijn aangegaan, zetten we voort in structurele regionale samenwerking. Ook is er aandacht voor preventie, financiering van JZOJP en de juridische aspecten van digitale gegevensuitwisseling. Houd de website, LinkedIn en Kennisnet in de gaten voor alle informatie. JuMP jij met ons mee?
 

Some alt text goes here