Heb je een vraag over JuMP?

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het JuMP-programma.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de stroomversnellers?

De NVZ heeft samen met tien contactpersonen uit lidinstellingen en adviesbureau Berenschot in kaart gebracht welke acht bouwstenen bijdragen aan de implementatie van juiste zorg op de juiste plek. Per bouwsteen zijn één of meerdere stroomversnellers ontwikkeld. Een stroomversneller is een handreiking, gemaakt op basis van lessons learned. Je vindt de stroomversnellers per bouwsteen op de pagina Aan de slag.

Hoe kan ik contactpersoon worden voor JuMP?

Iedere lidinstelling van de NVZ heeft een contactpersoon doorgegeven voor JuMP. Deze contactpersonen zijn veelal programmamanager voor juiste zorg op de juiste plek, netwerkzorg of zinnige zorg. Ben je contactpersoon, en wil je een wijziging doorgeven? Wil je je aanmelden als contactpersoon? Stuur ons een e-mail naar info@zorgvoorjump.nl.

Ik ben geen lid van de NVZ, kan ik de producten toch gebruiken?

Juiste zorg op de juiste plek moeten we samen doen, buiten de schotten van de huidige zorgdomeinen. Om die reden kun je alle tools op deze website vrij gebruiken. Wil je de stroomversnellers of scan elders delen, doe dat dan met als bronvermelding 'JuMP, een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen'. Bij twijfel kun je ons bereiken via info@zorgvoorjump.nl.

 

Is er iemand beschikbaar om de JuMP-producten toe te lichten?

De stroomversnellers en JuMP-scan zijn ontwikkeld met een team van tien contactpersonen uit lidinstellingen van de NVZ. Zij vertellen je graag meer over hun ervaringen. Je kunt een verzoek indienen via info@zorgvoorjump.nl.

Waar vind ik de JuMP-scan?

Met de JuMP-scan breng je eenvoudig in kaart in welke mate je organisatie is gericht op de juiste zorg op de juiste plek, volgens de acht bouwstenen. De scan wordt begin maart 2019 uitgezet onder leden van de NVZ. De JuMP-contactpersonen ontvangen via een e-mail een uitnodiging om de scan in te vullen.
Eind april 2019 komt de JuMP-scan ook voor eigen gebruik beschikbaar op deze website. Je kunt de vragenlijst van de scan dan gebruiken binnen (of buiten) je organisatie, en zelf de resultaten meten.

Waar vind ik de Versnellingsagenda?

De NVZ heeft samen met andere partijen in de medisch specialistische zorg een versnellingsagenda opgesteld voor vier aandoeningen: pijn op de borst, perifeer arterieel vaatlijden, artrose van de knie en heup en röntgenfoto’s bij acute buikklachten. Je kunt de versnellingsagenda's downloaden op de pagina Versnellingsagenda.

Welke doelstellingen gaat JuMP bereiken?

Met het Hoofdlijnenakkoord medisch-specialistische zorg hebben partijen afgesproken om een flinke kostenreductie tot stand te brengen, onder meer door het toepassen van juiste zorg op de juiste plek. Hier is een flinke versnelling voor nodig in de bestaande initiatieven. JuMP wil hier een bijdrage aan leveren door het delen van kennis, het ondersteunen van de leden met praktische handvatten en het verbinden van mensen die werken aan een toekomstbestendige zorg. Lees meer over over het programma JuMP.

Nieuwsgierig hoe anderen een JuMP-start maken?

Werk je bij een lidinstelling van de NVZ? Meld je dan aan voor de JuMP-groep op NVZ Kennisnet, en deel kennis en ervaring met collega's.

Heb je een vraag, suggestie of wil je iets delen?

Neem contact met ons op

Neem contact op