Implementatiekaarten

Hoe kun je snel en gemakkelijk Juiste zorg op de juiste plek implementeren in je eigen ziekenhuis? Gebruik een implementatiekaart!

De implementatiekaarten zijn een initiatief van de NVZ en de FMS, en zijn ontwikkeld met de betrokken wetenschappelijke vereniging. Regelmatig wordt er een nieuwe implementatiekaart gepubliceerd.

De kaarten geven je een handvat hoe je een bestaand JZOJP-initiatief in jouw ziekenhuis kunt implementeren. Zo staat beschreven: wat houdt het initiatief in, voor welke patiënten is het geschikt, hoe verandert het zorgpad, wat moet er worden gedaan om aan de slag te kunnen, wat betekent dit voor de ICT en hoe zit het met de financiering. Ook geeft iedere implementatiekaart een aantal handig tips om aan de slag te gaan!

Implementatiekaarten

Telemonitoring IBD

Ruim 80.000 mensen in Nederland hebben de diagnose IBD (Inflammatory Bowel Disease). De implementatiekaart Telemonitoring IBD is een praktisch hulpmiddel om thuismonitoring van patiënten met IBD in te voeren in het ziekenhuis. 

FMS en de NVZ ontwikkelden de implementatiekaart samen met de vereniging van Maag-Darm-Leverartsen.

Bekijk de implementatiekaart

Netwerkgeneeskunde bij hartfalen

Hartfalen eerder herkennen, patiënten sneller terugverwijzen naar de eerste lijn en het voorkomen van onnodige verwijzingen. De inzet van netwerkgeneeskunde bij de grote groep hartpatiënten in ons land werpt zijn vruchten af. Maar hoe pas je netwerkgeneeskunde concreet toe? 

De NVZ en de FMS ontwikkelden samen met de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie de implementatiekaart Netwerkgeneeskunde bij hartfalen.

Bekijk de implementatiekaart