Thuis kan het ook!

Steeds meer patiënten maken gebruik van telebegeleiding of telemonitoring bij medisch specialistische zorg. Bijvoorbeeld mensen met hart- en longklachten, die anders regelmatig naar het ziekenhuis gaan om bloeddruk, hartslag of andere waarden te laten controleren. Om nog meer mensen op te roepen om gebruik te maken van de mogelijkheden, is de campagne Thuis kan het ook gestart. JuMP steunt deze campagne, want alleen samen – mét de patiënt - zorgen we voor de beste zorg thuis. 

 ‘Thuis kan het ook’ roept patiënten op om zelf bij hun arts of verpleegkundige te vragen of zij gebruik kunnen maken van telebegeleiding. Met telebegeleiding wordt de patiënt op afstand begeleid. Hij meet en registreert thuis een aantal belangrijke waarden, zodat hij zelf zicht heeft op zijn gezondheid. De arts of verpleegkundige ontvangt de meetgegevens, en kan op basis hiervan inschatten of verdere ondersteuning nodig is. Dit voorkomt onnodige controlebezoeken aan het ziekenhuis, en zorgt ervoor dat er snel kan worden ingegrepen als dat nodig is. Deel deze campagne binnen je eigen ziekenhuis, en laat weten hoe jij patiënten thuis kunt begeleiden!
 

 

Aan de slag met telebegeleiding 

Vragen patiënten om telebegeleiding? JuMP ontwikkelt samen met de Federatie Medisch Specialisten een serie implementatiekaarten over hoe je telemonitoring en telebegeleiding kunt toepassen in de praktijk. Tot nu toe zijn verschenen: Telemonitoring IBD, Netwerkgeneeskunde bij hartfalen en Netwerkgeneeskunde Oogheelkunde. Binnenkort verschijnt de implementatiekaart Telebegeleiding bij hartfalen. Goede voorbeelden zie je ook terug in de webinar Meer doen met digitale zorg, waarin Zuyderland, Isala en de Amaris zorggroep vertellen hoe zij zorg op afstand inrichten. 

Meer weten over de campagne? Kijk op www.thuiskanhetook.nl