Vragenuurtjes over telebegeleiding

Ben je als zorgprofessional betrokken bij telebegeleiding? Dan kan je komende maand tijdens je licht opdoen over de financiering ervan. Er vinden twee online informatiebijeenkomsten plaats: een vragenuurtje en een wegwijsuurtje. Beide informatieve uurtjes worden georganiseerd door het Vliegwiel, een coalitie van spelers in de gezondheidszorg die zich hard maakt voor digitale transformatie in de zorg.

Bekostiging is geen belemmering meer

Door Covid heeft telebegeleiding of telemonitoring een vlucht genomen, veel ziekenhuizen bieden het aan. Alleen roept de bekostiging ervan soms nog vragen en hordes op. Het vormt vaak een belemmering, waardoor telebegeleiding stil komt te liggen of niet verder wordt ontwikkeld. Dat hoeft niet meer. Tijdens het ‘Wegwijsuurtje financiering & contractinnovatie’ en tijdens een vragenuurtje over het inzetten van facultatieve prestaties voor telemonitoring, leer je hoe.

Wegwijsuurtje financiering & contractinnovatie

Telebegeleiding is niet meer weg te denken uit zorgpaden; zorg op afstand is een blijvertje. Hoe voorkom je dat de bekostiging ervan roet in het eten gooit? En welke financieringsmogelijkheden zijn er op de korte en lange termijn? Dat leer je tijdens het Wegwijsuurtje over financiering & contractinnovatie. Verschillende sprekers geven je handvatten om financieringsbelemmeringen het hoofd te bieden. Denk aan:

  • belangrijke inzichten
  • een businesscase
  • stappenplannen
  • een factsheet JZOJP
  • tips en tools
  • en meer.

Het wegwijsuurtje vindt online plaats op donderdag 4 november van 16.00 tot 17.00. Het aantal plaatsen is beperkt, meld je snel aan.

Vragenuurtje facultatieve prestaties voor telemonitoring

Sinds 1 januari 2021 is het mogelijk om facultatieve prestaties aan te vragen voor de medisch specialistische zorg. Hiermee kunnen zorgaanbieders en zorgverzekeraars afspraken maken over (nieuwe) initiatieven die lastig te bekostigen zijn met de reguliere DBC’s. Dit kan helpen de zorg (regionaal) anders te organiseren.

6 aanvragen goedgekeurd

Het OLVG, Zilveren Kruis en CCN hebben facultatieve prestaties aangevraagd voor de bekostiging van telemonitoring. De NZa heeft deze zes aanvragen inmiddels goedgekeurd. Tijdens het vragenuurtje worden de facultatieve prestaties voor telebegeleiding in de spotlight gezet met vragen als:

  • Hoe ging dat in zijn werk?
  • Hoe zijn de prestaties opgebouwd?
  • Welke keuzes zijn gemaakt en waarom?
  • Wat kunnen andere ziekenhuizen hiervan leren?

Het online vragenuurtje wordt gehouden op donderdag 11 november van 8.45 tot 10.00. Ook hier geldt: er kunnen een beperkt aantal deelnemers meedoen. Meld je daarom snel aan.