NVZ-programma Digitale Zorg van start

De NVZ is een nieuw programma gestart over digitale zorg. Eén van de ambities van het programma is 25% minder fysieke polikliniekbezoeken aan het einde van 2021 door inzet van digitale zorg, zoals beeldbellen en telemonitoring. Hiervoor werkt het programma Digitale Zorg nauw samen met JuMP.

Over het programma

Het programma Digitale Zorg stimuleert en ondersteunt de transformatie van ziekenhuizen op het gebied van digitale zorg. Met digitalisering kan zorg dichtbij de patiënt worden geleverd, zodat mensen minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen. Ook maakt digitalisering de juiste informatie op de juiste plek mogelijk. Een datadriven cultuur en slim gebruik van data door beslisondersteunende modellen ondersteunt bovendien professionals en patiënten bij diagnostiek en behandeling.

Activiteiten

Eén van de eerste activiteiten van het programma is een serie masterclasses voor bestuurders. Ook is er een groep gestart op NVZ Kennisnet. Meer informatie over Digitale Zorg vind je op de website van de NVZ.
 

Aan de slag met e-health

Wil je meer weten over e-ehealth? Ben je op zoek naar voorbeelden hoe je zelf aan de slag kunt? Kijk op de pagina E-health.