De juiste zorgprofessional op de juiste plek

Wat is de impact van juiste zorg op de juiste plek op de professionals in de organisatie? En hoe maak je de transitie naar transmuraal werken? De NVZ heeft een aantal voorbeelden verzameld van hoe zorgorganisaties hiermee om gaan. Je vindt ze in de publicatie Slimmer werken, samen werken. Vernieuwend werken in tijden van crisis en krapte

Vier voorbeelden JZOJP

In de publicatie staan vier voorbeelden over JZOJP: transmuraal werken in het St. Antonius Ziekenhuis, de regionale netwerkorganisatie Zorgacademie Midden-Brabant, Kwaliteit als Medicijn (KAM) bij de Rivas zorggroep en integrale geboortezorg in de Peelregio. 

Krapte op de arbeidsmarkt en technologie

Naast juiste zorg op de juiste plek, vind je in de publicatie ook voorbeelden van hoe zorgorganisaties de krapte op de arbeidsmarkt tegengaan, en hoe technologie het werk in de zorg verandert. De voorbeelden zijn verzameld door de Stichting FWG en het NVZ-programma Zorgprofessionals maken de toekomst (ZMT!). 

Download de publicatie

Aan de slag met professionals

Wil je meer weten over de bouwsteen Professionals? Ben je op zoek naar stroomversnellers hoe je zelf aan de slag kunt? Kijk op de pagina Professionals.