Zo wordt een Vilans KICK-protocol gemaakt

Vilans biedt met de KICK-protocollen een overzicht van ruim 500 protocollen voor risicovolle en voorbehouden handelingen. De protocollen kunnen zowel in de thuiszorg, in een ziekenhuis of voor medisch specialistische zorg thuis worden gebruikt. Vilans laat in een video zien hoe de protocollen tot stand komen.

Vilans maakt KICK-protocollen voor ruim 400 organisaties in de zorg en het onderwijs. De KICK-protocollendatabank bevat ruim 500 protocollen voor voorbehouden, risicovolle en overige handelingen. De protocollen worden actueel gehouden op basis van onderzoeksresultaten, nieuwe richtlijnen, wet- en regelgeving en reacties van gebruikers. Alle zorgprotocollen zijn online beschikbaar voor organisaties met een abonnement.

Aan het schrijven van een KICK-protocol werken minimaal drie personen. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande richtlijnen en literatuur. Daarnaast wordt een uitgebreid netwerk van experts geraadpleegd. Benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het schrijven van een KICK-protocol? Bekijk dan onderstaande video.

 

Kijk voor meer informatie over de KICK-protocollen op www.vilans.nl/kick