Webinar Doen of laten?: Samenwerken aan gepast gebruik van zorg: #hoedan?

Het is nu hét moment om te praten over gepast gebruik van zorg. Door de COVID-crisis kampen ziekenhuizen met wachtlijsten en is prioriteren essentieel. Maar hoe kunnen ziekenhuizen terughoudender zijn met zorg? Juist nu iedereen staat te popelen om zo veel mogelijk patiënten te helpen?

Programmateam Doen of laten? praten hierover met Rob Nelissen, hoogleraar en afdelingshoofd Orthopedie van het LUMC. Hij is ook projectleider van het SMART-project dat in 13 ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra’s (ZBC’s) het aantal niet-gepaste MRI’s en artroscopieën voor knieklachten heeft teruggebracht. Hoe motiveerde hij collega’s om soms terughoudend te zijn met ingrijpen?

Ook het programmateam met Sjoerd Repping, hoogleraar Zinnige Zorg en voorzitter van het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik. In dit programma zijn alle partijen verenigd en werken ze gezamenlijk aan gepast gebruik van zorg. Het programmateam Doen of laten? bespreekt het belang van dat programma in deze tijd van bezinning. Hoe lukt het om resultaten te boeken met al die verschillende belangen?

Met deze compacte webinars wil Doen of laten? het gesprek over gepast gebruik van zorg stimuleren en beschikbare (praktijk)kennis delen.

Webinar terugkijken

Heb je de webinar gemist? Of wil je hem nog eens terugkijken. Dat kan!