Ronde 2 Regio-impuls Hartzorg binnenkort van start 

Regionale samenwerkingsverbanden kunnen aan het einde van 2022 weer een aanvraag doen voor de Regio-impuls Hartzorg. Een subsidie om met netwerkzorg in de regio atriumfibrilleren en hartfalen eerder op te sporen en optimaal te behandelen. De Regio-impuls hartzorg wordt opengesteld in het kader van de samenwerking Juiste Hartzorg Op de Juiste Plek.

De subsidie kan worden gebruikt om de regionale samenwerking voor hartpatiënten te versterken. Bijvoorbeeld door de implementatie van telebegeleiding, het opschalen van zorg voor hartfalenpatiënten in de 1e of 1.5e-lijn, of het maken van transmurale afspraken tussen de huisartsen en het ziekenhuis. 

Regio-impuls projecten uit ronde 1 zijn o.a.: 

 • Hartzorg Salland
  Het implementeren van vernieuwde samenwerkingsafspraken en het uitvoeren van de pilot telebegeleiding voor hartfalenpatiënten in de regio Salland.
 • RegioImpuls Hartfalen Mijnstreek
  Het opzetten van een eenduidige regionale aanpak en samenwerking tussen de 1e, 1.5e en 2e lijn in de gehele Mijnstreekregio m.b.t. ruimte- en tijdgebrek in de begeleiding van complexe/onstabiele patiënten.
 • De juiste hartfalenzorg op de juiste plaats, Dijklanderziekenhuis & Zorgkoepel West-Friesland
  Het zo snel mogelijk herkennen en behandelen van hartfalen of het verergeren daarvan en ervoor zorgen dat de controles van stabiele patiënten niet in het ziekenhuis hoeven plaats te vinden.
   

Subsidieoproep

De subsidieoproep wordt naar verwachting eind 2022 opengesteld. De subsidie kan worden aangevraagd bij ZonMw. Kijk op de website van ZonMw voor meer informatie over de regeling en een overzicht van projecten uit de eerste subsidieronde.


Zelf aan de slag

Wil je weten hoe je dit JZOJP-inititiatief in je eigen ziekenhuis implementeert? Bekijk de implementatiekaart over de netwerkgeneeskunde bij hartfalen of telebegeleiding bij hartfalen