Regiovergelijker ondersteunt regionale samenwerking

Huisartsenorganisaties hebben nog wel eens een andere regio-indeling dan andere zorgaanbieders of zorgverzekeraars. Hierdoor is niet altijd 1-2-3 duidelijk met welke partijen zij te maken hebben in de streek. Om de regionale samenwerking eenvoudiger te maken, is de Regiovergelijker ontwikkeld. Ook voor ziekenhuizen en categorale instellingen is deze interactieve kaart een handig hulpmiddel. 

Organisaties per regio

Huisartsenregio’s werken regelmatig samen met andere (zorg)organisaties in de regio. Vaak gaat het om meerdere GGD’en, zorgkantoren, Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ), LHV-kringen, of werkafspraken tussen zorgverzekeraars en gemeenten. Het overzicht is snel kwijt. Daarom staat sinds kort de Regiovergelijker (klik op de paarse button ‘Toon regiovergelijker’) online. De Regiovergelijker biedt in een oogopslag welke organisaties in welke regio actief zijn. 

Direct door naar RIVM-gegevens

De Regiovergelijker is een uitbreiding op de interactieve Regiokaart. Op de kaart vind je alle huisartsenregio’s, samenwerkende organisaties, kerngetallen en – indien beschikbaar – een regioplan met activiteiten. Daar is nu informatie over OPEN coalities, nascholingsorganisaties en achterstandsfondsen bij gekomen.  Ook delen veel regio’s het beschikbare regiobeeld, en kun je direct doorklikken naar RIVM-gegevens over het zorggebruik in de gemeenten. Een uitgebreide zoek- en filterfunctie vergemakkelijkt het zoeken.

Meer informatie?

De Regiovergelijker is ontwikkeld door InEen, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), om regionale samenwerking te stimuleren en te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op hechtehuisartsenzorg.nl.