Zorg thuis bij Bravis

In het Bravis ziekenhuis in Noord-Brabant worden steeds meer behandelingen die normaal gesproken in het ziekenhuis plaatsvinden, thuis uitgevoerd. Zo is het aantal patiënten dat een bloedtransfusie thuis kreeg, verdrievoudigd in vergelijking met 2019.

Om hoogcomplexe zorg naar de thuissituatie van de patiënt te kunnen verplaatsen, is Bravis in 2018 een samenwerkingsverband aangegaan met thuiszorgorganisaties tante Louise, Groenhuysen en TWB. Samen hebben ze inmiddels meerdere zorgpaden ingericht, waaronder het verzorgen van bloedtransfusies. 

De medisch specialistische zorg thuis wordt uitgevoerd door een specialistisch team met thuiszorgverpleegkundigen, onder verantwoordelijkheid van een medisch specialist in het ziekenhuis.

Het bieden van zorg thuis is een mooie ontwikkeling, zo stelt Bravis. Patiënten hoeven hierdoor niet meer naar het ziekenhuis te komen, en kunnen in hun vertrouwde thuisomgeving worden behandeld.
 

Aan de slag met ziekenhuiszorg thuis

Wil je meer weten over ziekenhuiszorg thuis? Ben je op zoek naar voorbeelden hoe je zelf aan de slag kunt? Kijk op de pagina Ziekenhuiszorg thuis.